пʼятницю, 20 травня 2022 р.

 Одягни  вививанку, Україно  моя! Йде на свято вся сім'я.

Свято - День вишиванки хоч  і не так давно започатковане, але досягло протягом останніх років особливої уваги і розквіту. Отже тепер кожен третій четвер травня, ми вдягаємо це чудове вбрання - вишиванки, демонструючи цим своє українство, приналежність до своєї нації, що зберегла свої традиції.

Вишиванки - це не просто одяг, це оберіг нації. Ми вбираємось в вишиванки не тільки для краси, а ще й для того, щоб зберегти наш рід.

В ці дні. коли буденність розквітає барвами, у Войнихівській сільській бібліотеці відбулося свято "Ой, яка ж ти гарна, сорочка вишивана". На свято в бібліотеку завітали жителі нашої громади, а також і тимчасові наші жителі ВПО. Бібліотекар Олена Піщаленко розповіла про історію свята Дня вишиванки, а також про традиції українського народу. Для дітей приготували макети вишиванок, які вони розмальовували для своїх мам. Наприкінці свята діти малювали малюнки на асфальті про нашу Україну.

Свято пройшло весело з чаюванням і солодощами. 

Захід підготували і провели завідуюча Войнихівською сільською бібліотекою Олена Піщаленко.,  директор Войнихівського сільського будинку культури Алла Василівна і художній керівник Тетяна Білоха, яка привітала зі святом українською піснею. На святі були представлені роботи майстрині нашого села Людмили Корніяченко.















Немає коментарів:

Дописати коментар

Ой весна, весна - днем красна. Квітуча, багатоголоса українська весна. З кожним днем стає тепліше і тепліше,  діти радіють цій прекрасній по...