суботу, 17 вересня 2022 р.

Борщ - витвір тисячолітнього українського культурного мистецтва

Без чого не можна уявити обід? НУ звичайно без борщу! Борщ - це символ національного духу над головою, родинного тепла, сімейної злагоди і спокою. Ця страва настільки давно увійшла до списку традиційних українських свят, що стала однією із найголовніших і найулюбленіших символів народної кухні й сутності життя.

Спеціалізована установа Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки та культури ЮНЕСКО,1 липня, внесла культуру приготування українського борщу до списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує негайної охорони.

У Войнихівській сільській бібліотеці зібралися користувачі бібліотеки,учасники жіночого клубу "Берегиня", які бережуть і дотримуються  традицій української кухні. Засідання відбулося під назвою "Наварила борщику".   Жінки розповідали про свої різноманітні, смачні рецепти борщів.

Людмила Фенько згадала, як вона варила свій перший борщ і він був найсмачніший. 

З плином часу відчуваються зміни в побуті населення, і ці зміни впливають на харчування українців, але український борщ залишається українською стравою для багатьох поколінь українців. Їжа в більшій мірі стає інтернаціональною. Проте, сучасна українська родина зберегла і збагатила давні добрі традиції української кухні.



Немає коментарів:

Дописати коментар

  Поезія в кожній частинці життя! Кожного року  21 березня відзначається Всесвітній день поезії. Геніальне досягнення людства, частина світо...