вівторок, 21 лютого 2023 р.

 
Джерельно - світанкова українська рідна мова

21 лютого всі народи світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Це незвичайне свято, і відзначають його по особливому. В цей день люди нагадують одне одному про те, як важливо берегти рідну мову. Адже мова - це великий скарб народу. Рідна мова - це мова, що  першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов'язує людину з її народом, з попереднім поколінням, їхнім духовним надбанням. Для кожної людини її рідна мова була і залишається найдорожчою у світі, бо без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

Користувачі Войнихівської сільської бібліотеки люблять нашу прекрасну. мелодійну українську мову. Із задоволенням читають українські книги. "Мова - перлина вікової мудрості народу"  на цьому святі діти  відгадували вікторину, знайомилися з книгами сучасних поетів нашого краю.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Ой весна, весна - днем красна. Квітуча, багатоголоса українська весна. З кожним днем стає тепліше і тепліше,  діти радіють цій прекрасній по...