середа, 28 червня 2023 р.

 


Конституція України - оберіг нації.

28 червня цього року Україна відзначає 27-му річницю прийняття Конституції- головного нормативно - правового акта держави, який закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, систему, порядок утворення, принципи організації і діяльності державних органів, права та обов'язки громадян.

Сьогодні Конституція - ядро національної правової системи України.

Для нас, українців, Конституція - це про права і свободи, це про гідність, цінності, хребет нації, стійкість та нескореність.

Напередодні відзначення Дня Конституції діти завітали до Войнихівської сільської бібліотеки на  інтелектуальну гру "Конституція - наш закон, наша сила". На початку заходу бібліотекар Олена Піщаленко розповіла про історію Конституції України: починаючи від Конституції Пилипа Орлика - до Конституції 1996 року. Потім в ігровій формі вивчали про вікові права і обов'язки людини і громадянина України. Була проведена вікторина "Хто знає Конституцію". Діти , як завжди на висоті, проявляли свої  знання і інтелектуальність.


.



Немає коментарів:

Дописати коментар

  В пам'яті на віки День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років - державне свято, яке відзначаєтьс...