понеділок, 19 лютого 2024 р.

Українська - мова Перемоги!

21 лютогшо представники всій націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови - свято, що пов'язане  з найціннішим із скарбів, що є у кожного народу - його мовою. Мова - це одна з найголовніших ознак нації. Українська - це мова вільних людей, які мають громадську гідність та цінність, які віддані рідній землі. Українська мова - національний феномен, адже вона має непереборну силу об'єднувати народ. 

Напередодні свята у Войнихівській сільській бібліотеці відбулися мовно - патріотичні змагання "Ти велична і проста, Ти стара і вічно нова, Ти могутня рідна мово!"

Під час заходу учні показали блискучі знання української мови. Бібліотекарка підготувала цікаві вікторини, ребуси, які потрібно було відгадати знаючи правильну цифрову послідовність букв в алфавіті. Згадували прислів'я про нашу чудову мову, розповідали про великих володарів українського слова, грали в ігри і конкурси  

Після змагань, під час чаювання, діти висловлювали свої думки, ділились своїми відчуттями, виказували гордість з того, що є носіями великої мови, яка ввібрала в себе все: сум і радість, гумор і щирість - всі кращі риси, притаманні українському народу.











Немає коментарів:

Дописати коментар

Ой весна, весна - днем красна. Квітуча, багатоголоса українська весна. З кожним днем стає тепліше і тепліше,  діти радіють цій прекрасній по...