суботу, 3 грудня 2022 р.

                                             
Великий наш філософ

3 грудня відзначаємо 300-річний ювілей Григорія Сковороди - найвідомішого українського філософа.

Мислитель і гуманіст жив три століття тому. Був освіченим і талановитим, проте не шукав слави, кар'єри чи багатства, не поступався цінностями заради вигоди.Григорію Сковороді вдалося сформулювати ідеї та створити тексти, що захоплюють серця й розуми людей, які живуть через століття після нього. Григорія Савича без перебільшення можна назвати національним філософом - для поколінь українців він залишається цікавим, актуальним і навіть близьким.

 Наскільки  він мудрий і цікавий дізналися діти, які прийшли на захід у Войнихівську  сільську бібліотеку.  Під час краєзнавчої години  відкрили  багато нового про видатного філософа, задумались над сенсом свого життя, над поняттями дружби та любові в житті кожної людини. Також глибоко переконалися: велич Сковороди полягає в тому, що такі, як він, допомагали народу лишатися нацією з великою культурою та історією. Він нам дав урок рідкісного, незвичайного життя. Урок того, як можна бути вільним серед неволі і святим серед пекла.

Підготували і провели захід завідуюча Войнихівською сільською бібліотекою Олена Піщаленко. директор Войнихівського сільського будинку  культури Алла Якименко і студентка Полтавського національного педагогічного університету  Анастасія Кочерга.




.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ой весна, весна - днем красна. Квітуча, багатоголоса українська весна. З кожним днем стає тепліше і тепліше,  діти радіють цій прекрасній по...