понеділок, 8 травня 2023 р.

 
            8 травня Україна відзначає       День пам'яті та примирення

Цей день встановлений для  "вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу  Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам'яті про загиблих".

Українці на боці антигітлерівської коаліції зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціна цього внеску - надзвичайні втрати впродовж 1939-1945 років серед українців та інших народів, які жили на території України. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб. Тому український народ добре знає ціну війни.

Символом Дня пам'яті та примирення з 2014 року є квітка маку.

Наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас  це війна за свободу, цивилізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда - злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини.

В пам'ять про ці події у Войнихівській бібліотеці підготовлена викладка-вшанування "Спасибі вам батьки й діди, за переможний цвіт весни"(1939-1945 роки).

Також покладені квіти до пам'ятника загиблим у 1939-1945 роки.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Ой весна, весна - днем красна. Квітуча, багатоголоса українська весна. З кожним днем стає тепліше і тепліше,  діти радіють цій прекрасній по...