вівторок, 13 червня 2023 р.

 
Земля - наш дім

Людина і природа - це у всі часи гармонійне поєднання, бо людина - це частина природи. І саме природі ми зобов'язані своїм існуванням, своєю досконалістю.

В рамках проекту "Життя в стилі ЕКО" у Войнихівській сільській бібліотеці відбулися екологічні роздуми "Екологія - це мовчазна жертва війни". Завідуюча бібліотекою Олена Піщаленко торкнулася до воєнних дій російського агресора в Україні. Може видаватися, що екосвідомість не на часі, але зараз ворог чинить шкоду нашій природі, яка є ще однією жертвою російської агресії. Війна вплинула на кожний компонент довкілля - тваринний і рослинний світ, воду, повітря. грунт. Наслідки цього негативного впливу будуть довгостроковими та матимуть не лише локальний, а й глобальний характер. 

Присутні спробували розібратися, як війна впливає на стан навколишнього середовища та що може зробити кожен із нас, щоби покращити наше спільне майбутнє. Який вклад робимо ми для збереження навколишнього середовища.

Важко навіть уявити скільки часу потрібно на очищення та відновлення наших земель, водних ресурсів та повітря.

 А якщо після війни ми допоможемо природі відновитися, то це стане ще однією нашою перемогою.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Ой весна, весна - днем красна. Квітуча, багатоголоса українська весна. З кожним днем стає тепліше і тепліше,  діти радіють цій прекрасній по...