неділя, 23 липня 2023 р.

 
Світоч віри

16 липня 2023 року виповнилося 115 років від дня народження Василя Костянтиновича Барки (справжнє прізвище Очерет) (1908-2003) - поета, прозаїка, художника і публіциста. Народився в селі Солониця Лубенського району на Полтавщині. Наш край багатий на талановитих і знаменитих людей.

Василь Барка - один із найбільших сучасних поетів західної еміграції, Поет усе своє свідоме життя був і залишався українцем, незважаючи на те,  на якій чужині і скільки часу він прожив. Основними прикметами письменника  є незвичайні доброта і скромність, гуманність і побожність. Він вважав, що визволення людини починається від думок про свободу, про шляхи і можливості її здобуття.

У Войнихівській сільській бібліотеці була  представлена   викладка - портрет "Василь Барка - князь нашої літератури". На якій викладені книги автора і цікаві матеріали про його  нелегкий життєвий і творчий шлях.


Немає коментарів:

Дописати коментар

  В пам'яті на віки День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років - державне свято, яке відзначаєтьс...