понеділок, 25 вересня 2023 р.

 
Зібрав урожай - до комори ховай

Всім знайомий цей трепетний настрій, який можна назвати одним словом - ОСІНЬ... Це чудова пора збору врожаю з ланів, замилування барвистими хризантемами, павутинками бабиного літа. Це дощ,  сухе пожовкле листя, запах яблук і груш та перший подих холоду.

Та, мабуть, найголовнішим атрибутом цієї прекрасної пори є прагнення до затишку і тепла. В кожної людини є місце, де можна  відпочити душею, насолодитися спілкуванням. Для учасників  клубу за інтересами Войнихівської сільської бібліотеки осінь - пора гарячого чаю та добрих книг. Олена Піщаленко запропонувала цікаву тему по народознавству "Льох, погріб, погребище - в господарстві знадобиться".  В цей осінній теплий день, коли майже зібраний увесь урожай, зроблені закрутки та різні запаси на зиму, в дружньому колі зібралися всі бажаючі в бібліотеці. Цікавими  та корисними були розповіді присутніх про підготовку погребів до зими.  Учасники заходу ділилися секретами правильного зберігання продуктів  в льохах,    згадували  розповіді своїх рідних про те, якими раніше були приміщення для зберігання врожаю.    

Стіл, за яким відбувалося спілкування, був заповнений заготовками, овочами і фруктами, принесеними з домашніх запасів. 

 В теплій і дружній атмосфері присутні смакували та ділилися рецептами і порадами, щодо заготовок на зиму.  

Всі  радо висловили бажання поділитися своїми запасами  з тими,  хто їх потребує в наш нелегкий час.











                           

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ой весна, весна - днем красна. Квітуча, багатоголоса українська весна. З кожним днем стає тепліше і тепліше,  діти радіють цій прекрасній по...