суботу, 25 листопада 2023 р.

 


Незгасні свічечки болю і скорботи

Щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують  пам'ять жертв Голодомору 1932 -1933 років в Україні - геноциду Українського народу, а також голодоморів 1921 - 1923 та 1946 - 1947  років в Україні.

Цього року ми вдруге вшановуємо  пам'ять жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, ров'язаної росією проти нашої держави. Гаслом цьогорічного вшанування пам'яті жертв голодоморів є вислів: "Пам'ятаємо. Єднаємося. Переможемо".

Пам'ятаючи нашу історію і стаючи її свідками сьогодні, ми долучаємося до вшанування  пам'яті людей, які були убиті голодом. З нагоди 90-х роковин Голодомору у Войнихівській сільській бібліотеці відбулася історична пам'ять "І поліг наш народ, наче скошене жито".

Присутні вшанували пам'ять людей, які стали жертвами голодоморів в Україні. Ділилися спогадами своїх рідних і знайомих, які  були очевидцями жахіття і пережили ці страшні роки.

Голодомор - це справжній злочин проти людства, чорна сторінка в історії нашої держави. Про цю трагедію не маємо права забути як ми, так і цілий світ, щоб ніколи знову не допустити панування тоталітарного режиму. 

Згадувати про ці трагічні події зовсім непросто, але сучасникам і майбутнім поколінням потрібно про це знати, щоб завжди пам'ятати...














Немає коментарів:

Дописати коментар

  В пам'яті на віки День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років - державне свято, яке відзначаєтьс...