четвер, 30 листопада 2023 р.

 
Ольга Кобилянська - українська перлина світової літератури

Творчість Ольги Кобилянської займає надзвичайно важливе місце в історії української літератури. Відомі літературознавці оцінюють творчість  творчість письменниці як відкриту та багатозначну етико - естетичну систему, що вимагає подальшого переосмислення з метою її входження  в сучасний культурний контекст. У своїх творах  Ольга Кобилянська розв'язувала соціокультурні проблеми, які висувала тогочасна дійсність та які не втратили своєї актуальнрсті і в наш час.

Ольга Кобилянська  ввійшла в історію української літератури як майстриня прози з глибоким психологізмом, учасниця жіночого руху, справжня патріотка й одна з найосвіченіших жінок свого часу. Вона ніколи не обмежувалася здобутими знаннями й такою самою вдачею нагородила своїх героїнь.

Ольга Кобилянська належить до тих українських письменників, які своєю творчістю  не лише збагатили рідну культуру, але й зробили помітний внесок у завоювання читача  для української літератури.

Для більшого ознайомлення про життя і творчість  української  письменниці у Войнихівській сільській бібліотеці представлена викладка - спогад "Царівна української літератури" до 160 - річчя  від її дня народження.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  В пам'яті на віки День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років - державне свято, яке відзначаєтьс...