неділю, 21 січня 2024 р.

 
Великий День Єднання

22 січня Україна відзначає День Соборності, приурочений до Акту об'єднання цього дня Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. 

Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу. День Соборності - це нагадування про те, що сила нашої держави - в єдності українських земель. 

З нагоди відзначення День Соборності України у Войнихівській сільській бібліотеці відбулася віртуальна подорож "Єдність і згода, право й свобода - доля найкраща народа". Під час зустрічі  присутні ознайомилися з матеріалами, в яких розповідається про Акт Злуки, який відбувся  в Києві 22 січня 1919 року. Соборність  стверджує нерозривний зв'язок  між багатьма поколіннями борців за волю й незалежність України. І тепер, після  повномаштабного вторгнення рф в Україну 24 лютого 2022 року, єдність, свобода і незламність стали визначальними у захисті української землі й роблять нас гідними нащадками своїх дідів і батьків.






Немає коментарів:

Дописати коментар

  В пам'яті на віки День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років - державне свято, яке відзначаєтьс...