суботу, 23 березня 2024 р.

 



Поезія в кожній частинці життя!

Кожного року  21 березня відзначається Всесвітній день поезії. Геніальне досягнення людства, частина світової культури - це про поезію. Вона може спонукати до високих дій, спрямовувати за собою маси та об'єднувати людей.Передати будь-який емоційний стан - романтичний, трагічний, філософські міркування чи біль утрати можуть декілька написаних віршованих рядків. 

Войнихівська сільська бібліотека разом із своїми користувачами приєдналася до проведення Національного тижня читання поезії "Ріки незмінно течуть додому". Тема Тижня читання поезії - "Дім". Як важливо берегти, любити та цінувати власну домівку, адже дім - це чуття себе частинкою чогось більшого, частиною родини. Дім - це Україна.

На поетичну вітальню "Люби поезію, ходи до неї в гості..." завітали поети нашого рідного села і шанувальники поетичного слова.  Чудові і зворушливі  вірші Надії і Олександра Синягівських, Миколи Назаренка, Мотрони Барабаш, Григорія Сердюка викликали у присутніх і посмішки, і сльози, і співчуття. У кожного із наших самобутніх поетів свій стиль написання, але їх об'єднує тема любові до рідного краю, до України та віра у Перемогу.  

Для усіх поціновувачів поезії бібліотека пропонує книжкову викладку "Поезія не має меж", на якій представлені книги майстрів пера Лубенщини.

.











Немає коментарів:

Дописати коментар

Ой весна, весна - днем красна. Квітуча, багатоголоса українська весна. З кожним днем стає тепліше і тепліше,  діти радіють цій прекрасній по...