середу, 6 березня 2024 р.

 Живи Кобзаре, в пам'яті людській!

9 березня 2024 року Україна відзначає 210 років від дня народження великого українського поета, художника, громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка. Його ім'я стало символом України.Називають його провісником нового життя, народним пророком, титаном духу, який уболівав за долю рідного народу, тому й залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління, від роду до роду. Духовну велич і красу українського слова він підніс на найвищу височінь. Тарас Шевченко був, ї і навіки залишиться найголовнішою особистістю у становленні нашої держави. Кожне слово написане поетом, і досі актуальне.

Вшанування генія Тараса Шевченка стала вже традицією у Войнихівській сільській бібліотеці. "Кобзареве слово житиме в віках!" під такою назвою  пошановувачі Шевченкового слова читали вірші Великого Кобзаря. Такі заходи засвідчують, що поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, неньку Україну.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Ой весна, весна - днем красна. Квітуча, багатоголоса українська весна. З кожним днем стає тепліше і тепліше,  діти радіють цій прекрасній по...