субота, 11 травня 2024 р.


День Європи - свято миру і єдності

 Указом Президента України  від 8 травня 2023 року 9 травня в Україні встановлюється День Європи, який відзначається разом з країнами Європейського Союзу.

День Європи в бібліотеці - це ще одна нагода  більше дізнатися про баговікову історію європейських країн, європейські цінності, міжнародні європейські організації. Це нагода продемонструвати свої знання, показати свої вміння, долучитися до прекрасного.  

До відзначення  Дня Європи у Войнихівській сільській бібліотеці відбулася експрес - екскурсія  "Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся".

Під час зустрічі дітям нагадали про історію створення Європейського Союзу, про символи ЄС.  Всі залюбки підтримували розмову про культурні традиції та звичаї різних країн і знаходили схожість й відмінність від традицій українського народу. Дівчатка підготували цікаву розповідь про Дубаї.

Відзначення Дня Європи в Україні - це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Приємна зустріч із запашною кавою . Бажаєте зігрітись в прохолодний осінній день за горнятком кави і цікавою книгою? А чому цього не зробити...