четвер, 17 лютого 2022 р.

 "Афганістан: подвиг, біль, пам'ять.."


                                             "Ти вічний біль, Афганістан,

                                 Ти - наш неспокій.

                                            І не злічить глибоких ран 

                                В борні жорстокій.

                             І не злічить сліз матерів, дружин, 

                                  Не всі вернулися сини із  тих ночей..."

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. До цієї дати у філії №9 Войнихівська сільська бібліотека відбулася зустріч - спомин "Війна у пам'яті - біль у серці".  Ведучі заходу  ознайомили  про історію і причини тієї далекої війни. Афганець Юрій Тур з тривогою і болем в серці розповідав про свої молоді роки, які він пережив у страшній афганській війні. А батько,афганця Василь Андрущенко згадував, як вони кожного дня чекали  з тривогою свого сина  з війни і раділи  його поверненню.Присутні із почутих розповідей зрозуміли, що страшніше і найбезглуздіше у світі - це війна, і що ми повинні пам'ятати тих, хто її пережив, тих, хто недожив, недоспівав, недокохав.





   Присутні поклали квіти до пам'ятного знака афганцям і вшанували пам'ять тих, хто поліг у Афганських ущелинах, схиливши голови у скорботній хвилині мовчання.

Організували і провели зустріч завідувач  бібліотекою Олена Піщаленко, завідувач будинком культури Алла Якименко, староста Войнихівського старостату Ігор Яременко, а музичні вітання звучали у виконання художнього керівника Тетяни Білохи.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  День Української Державності у твоїй бібліотеці 28 Лип З 2021 року в українському календарі з’явилася ще одна важлива дата — День Українсь...